Eerste bewoner De Zoetelaar blij met sleutel nieuwe woning

25 mei 2018
De 23-jarige Daniel Dovlatyarian mag zich de eerste officiële huurder noemen van appartementengebouw De Zoetelaar in Almere Stad. Op 23 mei kreeg hij van regiodirecteur Eddo Rats van woningcorporatie de Alliantie de sleutel van zijn gloednieuwe woning.

Nog geen anderhalf jaar geleden zijn transformatiespecialist Alta SV en de Alliantie gestart met een heuse metamorfose boven de Zoetelaarpassage. Zo’n 10.000 m2 leegstaande kantoorruimte werd omgebouwd naar 94 eigentijdse appartementen. Daniel, die nu nog bij zijn ouders woont, is een van de gelukkigen: “Ik ben heel blij met mijn nieuwe huis en kijk er naar uit om op mijzelf te wonen.”

Starters

Het is voor starters niet gemakkelijk om een woning te vinden in Almere. Daniel stond twee jaar ingeschreven op Woningnet. “Ik heb echt geluk gehad. Bijna al mijn vrienden willen het huis uit, maar kunnen geen woning vinden. Almere wordt steeds meer een studentenstad en er zijn niet genoeg woningen. Het is dus goed dat de Alliantie voor jongeren bouwt, zoals hier en op het Odeonpark.” In De Zoetelaar komen naast starters ook ouderen en statushouders te wonen. De Alliantie wil zoveel mogelijk mensen een kans bieden op een betaalbare woning en koos daarom voor een mix van bewoners.

Nieuwbouw

De Alliantie bouwt in vijf jaar tijd zo’n duizend sociale huurwoningen in Almere. “Dat is hard nodig, want er zijn lange wachtlijsten”, licht Eddo Rats van de Alliantie toe. “We bouwen nieuwe woningen, bijvoorbeeld in Haven, Poort en Stad, en zoeken daarnaast naar bestaande locaties om te transformeren. De Zoetelaar is daar een mooi voorbeeld van. Het is zonde om kantoren leeg te laten staan, dus toen Alta SV met het plan kwam om dit gebouw een tweede leven te geven, hebben we natuurlijk meteen ja gezegd.”

Stadshart

Daniel vindt De Zoetelaar een leuke plek. “Natuurlijk was het vinden van een woning het belangrijkste, maar dat ik nu midden in het centrum ga wonen is ideaal. Er is van alles te doen en ik kan op de fiets naar school. Er zijn hier ook genoeg winkels waar ik spullen voor mijn huis kan kopen. Ik ga eerst kijken wat ik kan meenemen van mijn oude kamer en wat ik nog nodig heb. Ik ben best kieskeurig, dus daar ga ik de tijd voor nemen. Voorlopig gebruik ik daarom mijn bureau als eettafel.”

 

 

Terug naar het overzicht