Transformatie kantoren Zoetelaarpassage Almere

10 december 2016

zoetelaarpassageVan december 2016 tot mei 2018 heeft Alta SV  10.000 m2 leegstaande kantoorruimte naar ca. 94 wooneenheden getransformeerd. De appartementen zijn turnkey opgeleverd aan De Alliantie. Alta SV heeft deze kantoren aangekocht van Unibail-Rodamco (UR) na ingeschreven te hebben in de door Realfort uitgeschreven verkoopprocedure. Alta SV had de beste onvoorwaardelijk economische bieding waarna met UR snel tot definitieve overeenstemming is gekomen.

De starterswoningen komen op een prachtige locatie, in het stadshart van Almere, nabij alle centrum voorzieningen. Er wordt ca. 10.000 m2 leegstaande kantoorruimte aan de markt onttrokken en er wordt nieuwe woonruimte gecreëerd voor starters op de woningmarkt. Juist voor deze groep is de woningnood in Almere hoog en zijn de mogelijkheden beperkt. De Alliantie wil graag gebouwen een tweede leven geven en de beschikbaarheid van betaalbare woonruimte vergroten.

Ook Unibail-Rodamco is, als voormalig eigenaar van deze kantoren, blij met de transformatie van de kantoorverdiepingen boven haar winkels. In 2015 heeft winkelstrip De Zoetelaarpassage, waarin landelijk opererende winkelformules zoals Lidl en Tanger, maar ook lokale winkeliers met voornamelijk speciaalzaken zijn gevestigd, al een facelift ondergaan. De nieuwe bewoners boven de winkels zullen voor meer levendigheid zorgen.
Realfort, asset manager van de Zoetelaarpassage, heeft Unibail-Rodamco begeleid bij de verkoop. Zuiver Almere Vastgoed Adviseurs heeft Alta SV geadviseerd bij de aankoop.

De gemeente Almere juicht dit soort transformaties toe, omdat hiermee het stadshart levendiger wordt en omdat starters op de woningmarkt hiermee nieuwe kansen krijgen.

Terug naar het overzicht