Transformatie kantoor Nieuweweg Soest naar 19 appartementen

Soest, Transformatie van kantoor naar appartementen - planstatus: gerealiseerd

Aan de Nieuweweg in Soest heeft Alta-SV een leegstaand kantoor naar 19 sociale huurappartementen getransformeerd. Afnemer van de appartementen is de Alliantie. Het kantoor stond reeds jaren leeg. Via verschillende eigenaren is het gebouw op de veilig terecht gekomen. Daar is het door ons verworven. Met deze transformatie slaan we drie vliegen in één klap:
– er zijn nieuwe betaalbare huurappartementen gerealiseerd passen binnen de prestatie afspraken tussen de gemeente Soest en de Alliantie;
– het gebouw is verduurzaamd;
– een structureel leegstand kantoor is opgeheven.

In januari 2022 hebben de eerste bewoners hun intrek genomen. De woningen zijn gemiddeld zo’n 50 m2 groot, allen met een woonkamer/keuken, aparte slaapkamer en individuele buitenruimte. Het gebouw is verduurzaamd met zonnepanelen en de appartementen zijn voorbereid op gasloze verwarming. De bestaande installaties zijn vervangen. Er komt vloerverwarming en een CO2 gestuurd ventilatiesysteem. Hergebruik van materialen is een belangrijk aandachtspunt bij de realisatie van de appartementen. Alle appartementen hebben een individuele buitenruimte gekregen.

Voordat de omgevingsvergunning werd aangevraagd, is uitgebreid met de omwonenden gecommuniceerd. Naar aanleiding van reacties van de omwonenden is het plan op diverse onderdelen aangepast. Zo zijn de buitenruimten op de Nieuweweg georiënteerd in plaats van op de privacy gevoelige achtertuin. We hechten eraan ook tijdens het bouwproces en na de ingebruikname de omwonenden te blijven informeren en zijn toegankelijk voor reacties.

 

Terug naar het overzicht