Transformatie kantoor Nieuweweg Soest naar 19 sociale huurappartementen

Soest, Transformatie van kantoor naar appartementen

Aan de Nieuweweg in Soest heeft Alta-SV een leegstaand kantoor naar 19 sociale huurappartementen getransformeerd. Afnemer van de appartementen is de Alliantie. Het kantoor stond reeds jaren leeg. Via verschillende eigenaren is het gebouw op de veiling terecht gekomen. Door de beste bieding uit te brengen is het door ons verworven. Met deze transformatie slaan we drie vliegen in één klap:
– er zijn nieuwe betaalbare huurappartementen gerealiseerd passen binnen de prestatie afspraken tussen de gemeente Soest en de Alliantie;
– het gebouw is verduurzaamd;
– een structureel leegstand kantoor is opgeheven.

De woningen zijn gemiddeld zo’n 50 m2 groot, allen met een woonkamer/keuken, aparte slaapkamer en individuele buitenruimte. Het gebouw is verduurzaamd met zonnepanelen en de appartementen zijn voorbereid op gasloze verwarming. De bestaande installaties zijn vervangen. Er is vloerverwarming en een CO2 gestuurd ventilatiesysteem aangebracht. Hergebruik van materialen is een belangrijk aandachtspunt bij de realisatie van de appartementen. Alle appartementen hebben een individuele buitenruimte gekregen.

Voordat de omgevingsvergunning werd aangevraagd, is uitgebreid met de omwonenden gecommuniceerd. Naar aanleiding van reacties van de omwonenden op het ontwerp van de architect is het plan op diverse onderdelen aangepast. Zo zijn de buitenruimten nu op de Nieuweweg georiënteerd in plaats van op de privacy-gevoelige achtertuin. Ook tijdens het bouwproces zijn we met de omwonenden in contact gebleven.

 

Terug naar het overzicht