Businesspark A12-A30

Ede, bedrijfsruimte op maat

In 2010 heeft R.I. de Vries & Partners nieuwbouw ontwikkeld voor Van Nifterik. Van Nifterik Holland BV is leverancier van steunmaterialen en overkappingen voor o.a. de boomkwekerij, de fruitteelt en de tuinbouw. Bamboe vormt daarbij het hoofdproduct; het wordt sinds 1992 door Van Nifterik geïmporteerd uit China. Zij heeft de bedrijfsactiviteiten verplaatst van Barneveld naar Ede. Voor Van Nifterik is een kavel van 13.000 m² ontwikkeld.
Bijzonderheden van dit gebouw zijn de flexibiliteit in gebruik en duurzaamheid. Feitelijk zijn het 2 gebouwen in 1 ontwerp. Het gebouw is daarmee geschikt voor 1 bedrijf als voor 2 bedrijven. Aan duurzaamheid is veel aandacht besteed,zo is er een WKO installatie aangelegd.

Het plangebied waar Van Nifterik zich heeft gevestigd is Business Park A12-A30 dat ongeveer 50.000 m2 groot is. R.I. de Vries & Partners heeft voor dit gebied een integraal ontwerp laten opstellen stedenbouwkundig bureau IMOSS in samenwerking met JHK Architecten.
Het plangebied heeft een bijzondere status binnen bedrijventerrein BT A12, dat ongeveer 100 ha beslaat. Hier kunnen vrijstaande bedrijfsgebouwen komen met hoogwaardige uitstraling die communiceren met de snelweg.

A12-A30 toplocatie
Nieuwbouw Van Nifterik

Terug naar het overzicht