Nieuwbouw 76 sociale huurappartementen

Den Bosch, binnenstedelijke herontwikkeling

Tegen de oude binnenstad van ‘s-Hertogenbosch is de nieuwbouw van 76 sociale huurappartementen verrezen. Met de afronding van fase 2 zijn op deze voormalige kantorenlocatie 112 sociale huurappartementen gerealiseerd.

In 2017 is deze locatie door ons verworven in samenwerking met Stichting Mooiland.  Hier stonden 2 kantoorgebouwen. Fase 1 was de tranformatie van het naastgelegen kantoorgebouw naar 36 appartementen.

Het is een duurzaam gebouw geworden wat boven de huidige BENG eisen presteert. Beng+ halen we onder andere door het toepassen van warmtepompen, warmteterugwinning, triple glas en PV panelen. De nieuwbouw is natuurinclusief met bijvoorbeeld speciale verblijfsmogelijkheden voor vleermuizen. Voor de terreininrichting is aandacht besteed aan de waterberging door middel van Wadi’s en opbergkratten.

Woningbouwcorporatie Mooiland is de eigenaar van deze 76 appartementen. De appartementen variëren in grootte tussen de 65 – 70 m2 gbo. De woningen beschikken over een woonkamer, 2 slaapkamers, berging en buitenruimte. Op de begane grond is een centrale fietststalling voorzien van ruime mogelijkheden voor stalling van (electrische) fietsen met oplaadmogelijkheid. De appartementen zijn sinds 2023 bewoond.

Ter beperking van het autobezit worden, aan de huurders, door Alta-SV deelauto’s aangeboden. De electrische deelauto’s komen op het eigen parkeerterrein te staan.

 

Terug naar het overzicht