Optopping met 34 middeldure huurappartementen

Gelegen in het stadshart van Almere, op het dak van de Zoetelaarpassage, worden door ons 34 huurwoningen gerealiseerd voor de Alliantie. Het is de tweede fase van het renovatie traject “Zoetelaar” waarmee wij in 2017 zijn gestart. Fase één was de transformatie van ca. 10.000 m2 leegstaande kantoorruimte naar 93 sociale huurappartementen. De Zoetelaarpassage is een gebouw met op de begane grond winkels en op 1e en 2e verdieping appartementen.

De woningen die we in fase twee op het dak gaan realiseren, zijn middeldure huurwoningen. Daardoor ontstaat meer variatie in het woningaanbod. Bewoners van fase één kunnen doorverhuizen van een sociaal huurappartement naar een middeldure huurwoning. Hierdoor ontstaat doorstroming in de woningmarkt. Daarnaast leveren we met dit project een bijdrage aan het uitbreiden van het bestaande woningaanbod in een zeer gewild marktsegment.

De appartementen voldoen aan de nieuwbouweisen zoals BENG en TO juli.  Het betreffen 3-kamer appartementen met een oppervlak van ca. 70 m2 voorzien van een eigen buitenruimte.

De Zoetelaarpassage was onderdeel van de eerste uitleg van Almere Stad rond de jaren 80. Het is een stedelijk blok van 3 bouwlagen, doorsneden door een passage die is afgedekt met een halfronde glaskap. Het gemeentehuis van Almere is hier destijds gevestigd. Het gebouw is ontworpen door oud Rijksbouwmeester Kees Rijnboutt.

Terug naar het overzicht