Feestelijke start transformatie kantoor Zeisteroever naar 32 appartementen

23 april 2019

ZEIST – De transformatie van het kantoorgebouw aan Zeisteroever 1-17 naar appartementen, ging met het hijsen van de vlag officieel van start. Het werd feestelijk gevierd met buurtbewoners en betrokkenen op donderdag 18 april. In het verouderde kantoorgebouw komen na de renovatie 32 sociale huurappartementen.

De ceremoniële start van de bouw aan ‘De Seyster Veste’.

Knipoog naar vroegere gebruiker
Wethouder Laura Hoogstraten en Pim van de Berg, gedeputeerde van de Provincie Utrecht, hesen samen met Woongoed Zeist bestuurder Rob Wassenberg de vlag die de naam van de toekomstige appartementen onthulde: ‘De Seyster Veste’. De naam is een knipoog naar de vroegere gebruiker van het kantoor, woningcorporatie Seyster Veste – één van de rechtsvoorgangers van Woongoed Zeist.

Rob Wassenberg is enthousiast. “Met het realiseren van appartementen in het verouderde kantoorpand, voegen we weer wat sociale huurwoningen toe in Zeist. Er komen betaalbare, energiezuinige woningen.”

Eind 2019 worden de appartementen ‘woonklaar’ opgeleverd aan Woongoed Zeist.

In goede samenwerking
Het project is tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid. Alta SV B.V. en Zegers Bouw B.V. als ontwikkelings- en realisatie combinatie, Stichting Woongoed Zeist als eigenaar en beheerder, en de Gemeente Zeist en Provincie Utrecht als faciliterende partijen.

Versneld woningen realiseren
Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen. Daarom stimuleert de gemeente Zeist de bouw van sociale huurwoningen, onder andere door de procedures voor woningbouwprojecten te versnellen. De realisatie van de appartementen aan de Zeisteroever is het eerste project in de versnellingsopgave dat opgeleverd gaat worden: een belangrijke mijlpaal voor gemeente Zeist. Wethouder Laura Hoogstraten is blij met het project: “Met de versnellingsopgave willen we snel betaalbare woningen realiseren voor starters en herstarters. Een goede samenwerking tussen partijen is daarvoor belangrijk. Dit project is hier een mooi voorbeeld van.”

Rob de Vries van Alta SV sluit daar graag bij aan. “Met nieuwe betaalbare woningen, het verduurzamen van de gebouwenvoorraad én het aanpakken van kantorenleegstand, slaan we met deze ontwikkeling meerdere vliegen in één klap.”

Terug naar het overzicht